ionCube pek çok script veya temayı çalıştırmak için gerekli. Yüksek şifreleme özelliği sayesinde yazılımlarını sadece lisanslı satmak isteyen pek çok koder ionCube kullanıyor. Eğer serverınızda ionCube yüklü değil ise bu yazılımları hiç bir şekilde çalıştıramazsınız.
Yüklemeden önce emin olmak için php dosyasına bakıp ionCube yüklü mü değil mi bakmalıyız. İlk komutumuz:
php -v
[caption id="attachment_136" align="alignnone" width="662"] Karşımıza gelen ekranda altta yazdığı gibi ionCube yazısı varsa yüklememize gerek yoktur.[/caption]
Eğer ionCube yüklü değil ise:
mkdir /usr/local/ioncube/
komutu ile bir ioncube klasörü oluştruyoruz. Sonra:
cd /usr/local/ioncube/
komutu ile bu klasöre ulaşıyoruz. Sunucu 32bit ise:
wget http://goo.gl/P6lRwx
Sunucu 64bit ise:
wget http://goo.gl/TP3AQn
komutunu giriyoruz ve ioncube installer sunucumuzda oluşturduğumuz klasöre iniyor.
tar zxvf ioncube_loaders_lin_x86.tar.gz
tar zxvf ioncube_loaders_lin_x86-64.tar.gz
komutlarından hangisi sizin için uygunsa onu seçerek dosyaları unzip yapıyoruz. Sonra da açtığımız dosyanın içine girmek için
cd ioncube
komutunu kullanıyoruz.
mv * ../
cd ..
rm -rf ioncube
komutları sayesinde dosyaları bir üst klasöre taşıyor ve bir üst klasöre olduğumuz yerden geri dönüyoruz. Son komutta bir daha ihtiyaç duymayacağımız için klasörü siliyor.
rm -rf ioncube_loaders_lin_x86.tar.gz
rm -rf ioncube_loaders_lin_x86-64.tar.gz
ionCube sunucusundan çektiğimiz dosyayı silmemize yarıyor. İhtiyaç duymayacağımız için silebiliriz.
Bundan sonra php.ini dosyasına ulaşıp bir satır eklememiz gerekiyor.
nano /usr/local/Zend/etc/php.ini
Eğer sunucu centos ise veya plesk yüklü ise aşağıdaki komut ile ulaşabiliriz.
nano /etc/php.ini
Bundan sonra tek yapmamız gereken en alta bir satır eklemek ve ilk adımda yaptığımız gibi php'yi sorgulayıp ionCube yüklenmiş mi yüklenmemiş mi kontrol etmek. Eklememiz gereken satıra örnek olarak:
zend_extension=/usr/local/ioncube/ioncube_loader_lin_5.0.so zend_extension_ts=/usr/local/ioncube/ioncube_loader_lin_5.0_ts.so Yalnız dikkat etmeniz gereken nokta php versiyonunuz kaç ise ona göre satır eklemelisiniz. Php 5.4 için örnek:
zend_extension=/usr/local/ioncube/ioncube_loader_lin_5.4.so zend_extension_ts=/usr/local/ioncube/ioncube_loader_lin_5.4_ts.so
Php dosyasını kontrol ettiğinizde bir hata yoksa kurulum başarılıdır. Hata ile karşılaşırsanız adımları geri takip ederek en başa dönün ve tekrardan yükleme yapın. ionCube yüklemesi bu kadardı.