2015 ve Beklentilerim, Hedeflerim

January 27, 2015

Reading time ~2 minutes

2015 bugün kimin hatırlamıyorum ama bir blogda gördüm bunu. benzerini. 25 hedefi vardı yazarın. benim yok. yani 25 tane. belki de vardır yazdıkça çıkacak zaten.

2014 benim için pek çok açıdan başarısız bir yıl oldu. beklemediğim bazı açılardansa başarılı oldu ki bu kısmı ilginçtir. ama tam olarak nelerin değiştiğini şimdi oturup tek tek sayamam çünkü öncesi nasıldı veya sonrasının nasıl olmasını istiyordum diye bir planım yoktu.

şimdi sıra 2015e geldi.

1- bu yıl birinci olarak programlamayı öğrenmek ve en az iki dile hakim olmak istiyorum. ruby ve java önceliklerim. tabi javascripti ayrı tutuyorum. kısa bir sigara molası. belki php’de de kendimi geliştiririm ama sanmıyorum. öncelik değil yani.

2- ekonomik durumumu düzeltmem gerekiyor. herhangi bir öğrenciye çok rahat yetecek hatta aile geçindirecek(ki geçiniyor, asgari ücretle geçinen 4 kişilik aileler var!) kadar gelirim olmasına rağmen ayın sonunu çıkarmayı bir türlü başaramıyorum. kredi kartı borcum vardı epey kapattım kalan cüzi miktarı da yakında yatırıp bu işten kurtulacağım. web sitesi yaparak ek gelir sağlamayı planlıyorum. daha önce yapmıştım güzel oluyor. öğrenci için güzel yani.

3- derslerimi yoluna koymam gerekiyor. üstten alttan 15 ders bir anda almak gibi bir şey yapmayacağım bu sefer. almam gerekeni alacak, sakince yoluma devam edecek ve öğrenerek derslerimi vereceğim.

4- ilişkiler konusuna dikkat edeceğim. eski kız arkadaşımla görüşüyorum şu anda ama görüşmek bu devamı zamanla belli olur. kafamı da başkalarıyla doldurmaya gerek yok. çok zaman/emek/para harcıyorum bu duruma ve uzun vadeli güzel bir getirisi yok.

5- kendimi insan olarak geliştirmem gerekiyor. paslandığımı hissediyorum. eski yaratıcılığım, enerjim ve öğrenme kabiliyetim kayboluyor. bunun üstüne durmalıyım.

6- spora başlıyorum. yakın arkadaş grubum harıl harıl spor yapıyor, kendisine bakıyor. kilo almış ve hamlamış haldeyim. bu durum değişecek.

7- spiritüel gelişimeme devam edeceğim. bu başlık çok önemli durmuyor aslen ama kişisel gelişimime büyük ivme kazandıracağı bir gerçek. yıllardır ara verdim buna bu konuyu daha da es geçmek istemiyorum.

8- sanırım şimdilik bu kadar. yazıyı günceller yenilerini eklerim belki. eklemem belki. severim kendimi ve kedilerimi.

comments powered by Disqus

Uf 1 Seneyi Gecmis Yazmayali

En son 24 Aralik 2015 tarihinde bloguma yazi girmisim. Bugun 14 Ocak 2017. 2016 yok bu blogda, hmm.. Nispeten guzel gecen koca bir sene birs…… Continue reading

35 Ay

Published on April 28, 2017

Jquery mi Javascript mi? En saçma soru bu mu?

Published on February 10, 2015